Skip to content

Waarom is Stokman Transport een betrouwbare partner voor het vervoeren van uw goederen? Lees hieronder welke certificeringen, vergunningen en overige kenmerken ons bedrijf en onze chauffeurs hebben.

Betrouwbare service

Met onze jarenlange ervaring zijn wij voor onze opdrachtgevers een betrouwbare partner. Voor veel van deze opdrachtgevers zijn wij al jarenlang actief. We hechten dan ook veel waarde aan een prettige en efficiënte samenwerking.

Uitgebreid wagenpark

Stokman Transport beschikt voor een zeer compleet wagenpark met o.a. open en gesloten trailers met schuifdak. Daarnaast hebben we meerdere meeneemheftrucks zodat we zelf altijd op locatie kunnen lossen. Ook hebben we een autolaadkraan om fourage zelf te laden en lossen. Voor het transport van zelfrijdend materieel beschikken we over rijplaten.

Code 95

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

Chauffeurs van Stokman Transport volgen passende cursussen waar we in de praktijk dagelijks mee te maken hebben. Bijvoorbeeld rijtrainingen, lading zekeren, heftruck / kooi-aap cursus, Cursus Het Nieuwe Rijden, VCA cursus. Stuk voor stuk cursussen waar wij en onze klanten dagelijks profijt van hebben.

GMP+ Certificering

Een GMP+ certificering is mogelijk voor alle schakels binnen de keten. Van productie tot handel, opslag, bevrachting en transport. Op die manier wordt bij iedere stap gegarandeerd dat het diervoeder blijft voldoen aan de veiligheidseisen.

Voor het transport van aardappelen, (suiker) bieten, pulp en natuurlijk stro, hooi en grasbalen zijn wij in het bezit van dit certificaat.

Schipholpas

Enkele chauffeurs van ons beschikken over een Schipholpas. Met die pas zijn wij bevoegd om met onze voertuigen ook achter de “hekken” te komen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het transport van diverse bouwmaterialen, maar ook voor het ruimen van sneeuw in de wintermaanden op de landingsbanen zijn wij bevoegd. Dit vergt uiteraard een complete screening.

NIWO vergunning

De NIWO vergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven. Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, moeten in het bezit zijn van de NIWO vergunning. Wilt u een bedrijf starten in het beroepsgoederenvervoer over de weg, dan moet u dus eerst een NIWO vergunning aanvragen bij de NIWO. Beroepsgoederenvervoer is het tegen betaling vervoeren van goederen in opdracht van derden. De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg.

Tolbox

Al onze vrachtwagens beschikken over een moderne tolbox. Op deze manier kunnen wij zorgeloos en snel door de Europese tolpoorten rijden.

Sinds de invoering van EETS (European Electronic Toll Service) in 2018 is het mogelijk om tol te betalen met slechts één On-Board Unit (OBU). De BP Tolbox voor EETS kan onder andere gebruikt worden in: Duitsland, België (incl. Liefkenshoektunnel), Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Portugal, etc.

Back To Top